ROTAVDRAG 2023

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av en fastighet får skattereduktion för olika sorters renoveringsarbeten.

Här är villkoren du behöver uppfylla för att ha rätt till avdraget:

 • Du måste vara minst 18 år vid beskattningsårets slut.
 • Du äger bostaden under den tid som arbetet utförs.
 • Du bor helt eller delvis i fastigheten där arbetet utförs.
 • Du bor och betalar skatt i Sverige eller bor utomlands och beskattas i Sverige.
 • Du betalar tillräckligt med skatt.
 • Huset är minst 5 år gammalt. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshus. ROT-avdrag gäller inte för nybyggnationer.
 • Sedan 2021 får du även skattereduktion för grön teknik, t ex om du installerar solceller.
 • Om du ska göra om i en bostadsrätt måste arbetet ske inuti bostaden. Yttre underhåll, t e x fönsterbyte och inglasning av balkong är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du kan högst få 50 000 kronor i rotavdrag per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
 • Företager du anlitar måste ha F-skatt.
Jag anlitade Byggpartner i Skåne AB för lägenhetsrenovering gällande badrum, kök, 2 rum, klädkammare och diverse arbete. Arbetet utfördes professionellt. Matej arbetade noggrant och tog alltid hänsyn till mina önskemål och behov. Han är väldigt duktig på att kommunicera när det behövdes frågas om detaljerna, ge råd och hitta bra lösningar för allt. Jag är super nöjd med resultatet och kommer att rekommendera Byggpartner AB vidare!!! Lycka till Matej och önskar en stor framgång.
Lena Fedorova
2023-10-11
Byggpartner är ett företag som är väldigt pålitligt och som jag varmt rekommenderar. Hantverkarna är noggranna och det märks att de är stolta över hantverket som utförs. Allt sköts professionellt, allt från förberedande till avslut. Tack för samarbetet!
Thinh Vong
2023-09-22
We called on Byggpartner following the recommendation of a colleague for the renovation of an old parquet floor and the installation of a new parquet floor. Matej understood our needs very well and was able to adapt to our very tight time constraints. Matej is always attentive, frequently discussing the progress of the work, the problems encountered (which often occur in old houses) and he proposes solutions adapted to the budget and other constraints. Thanks again for the great work, we highly recommend this company.
Matthieu Commereuc
2023-08-28
Vi anlitade Byggpartner för att renovera tvättstugan och är mycket nöjda. Byggpartner var väldigt lätta att ha att göra med, de höll både tidplan och budget. Dessutom blev resultatet jättefint. Byggpartner rekommenderas varmt!
Patrik Carlsson
2023-08-21
Anlitade Byggpartner på rekommendation och ångrar inte mig. Snabba svar och kort väntetid på utförandet. Bra pris och bra kvalitet. Golvslipning och oljning.
Anders Wendel
2023-03-01
Vi anlitate Byggpartner i Skåne efter rekommendation av en granne och vi är väldigt nöjda med jobbet de utförde. De tog bort en tjock strukturtapet och spacklade om väggarna från grunden och avslutade med tapetsering. Ett vattenburet element monterades bort och tillbaka. Slutligen monterades gardinskenor i taket. De är trevliga och pålitliga, de fick låna nyckel av oss och jobbet utfördes medans vi jobbade. Resultatet är väldigt bra och vi rekommenderar dem till andra som behöver hjälp med diverse renovering.
Jessica Oinas
2023-02-20
Vi anlitade Byggpartner i Skåne AB för installation av vägg med skjutdörr samt diverse måleriarbeten inomhus och är mycket nöjda med resultatet! Mycket professionella, noggranna och tillmötesgående - rekommenderas varmt!
Lena Wahlberg
2023-02-07
Rekommenderar starkt ByggPartner i Skåne som är ett seriöst företag. Noggrannhet, skicklighet och kommunikation är något som företaget värderar högst när det gäller renoveringar eller andra typer av projekt. Vi anlitade företaget för lägenhetsrenovering gällande alla rum, och blev nöjda efter ett bra utfört arbete. Vårat nästa projekt blir badrumsrenovering, och vi kommer definitivt anlita ByggPartner i Skåne när det väl blir dags!
Mario Tomas
2022-09-17
Toppen bra företag, seriöst och fantastiskt arbete genom hela renoveringen från start till finish. Vi är jätte nöjda med allt och Byggpartner är de enda som kommer att få renovera hos oss i framtiden. Allt blev så fint, välgjort och snyggt. Trevlig personal & super bra tips under vägens gång. Vi ger Byggpartner 100/100 möjliga stjärnor och tackar dem så mycket för allt! ⭐️
Emelie Hohenberg
2022-07-16
KONTAKT
BASKEMÖLLEGATAN 5 A
214 40, Malmö
+46704339043